20 Eylül 2015 Pazar

Dresden/Almanya

Prag gezisinin 1 gününü Dresden için ayırdık biz. Oraya kadar gitmişken Dresden'i de görmeliydik. Bu gezi turun ekstra programı kapsamındaydı ve kişi başı 60 €.
Almanya'nın Saksonya eyaletinde, Barok mimarinin en güzel örneklerinden olan Elbe Nehri'nin iki kenarında yer alan kent...
Bu kent 2. Dünya savaşı sırasında ağır bombardımana tutulmuş ve ne yazık ki neredeyse tamamı yerle bir olmuştur. Ancak Almanlar kenti tekrar hayata döndürmüş, şehri yeniden inşa etmişlerdir. Bazı yapılar aslına uygun bazıları ise yıkılan yerleri restore edilerek yenilenmiş.  Yapılara eklenen kısımlar taşların renginden anlaşılıyor.(Yapılar genellikle siyah-beyaz)
Biz gezimize Zwinger Sarayı ile başladık. Sarayın büyük bir bahçesi, içerisinde havuzları ve galerileri mevcut.
Zwinger Sarayı
Zwinger Sarayı Taç Kapı


Saraydan çıkıp Saksonya Krallarının kronolojik sıralamasıyla resimlerinin yer aldığı porselen duvara doğru yürüyoruz. Duvar yaklaşık 100 metre uzunluğunda ve yaklaşık 25000 porselenden yapılmış. Savaş sırasında bu duvarın yıkılmamış olması şaşırtıcı gerçekten. 


Eski kente giriş kapısında 2 Saksonya asker heykeli kent kapısını sırtlarına almış şekilde yerleştirilmiş.

Dresden Kent Meydanında Protestanlığın önemli simgelerinden biri olan Kadınlar Kilisesi yer almakta. Bu kilise de 2. Dünya Savaşında yıkılmış, halkın bağışlarıyla aslına uygun şekilde yeniden inşa edilmiş yapılar arasında. 
Kadınlar Kilisesi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder