20 Eylül 2015 Pazar

Bratislava/Slovakya

Turumuzun Prag'dan Budapeşte'ye geçerken misafirlerine sunduğu ekstra tur programlarından biriydi. 20 € gibi bir ücreti vardı. Gelelim gezi notlarına...
Slovakya'nın Başkenti Bratislava küçük ama sevimli bir kent. Staré Mesto olarak adlandırılan şehir merkezinde  dar sokakları gezip, ilginç figürlü heykellerle resim çekilerek geçirdik vaktimizi.

Gezimize Bratislava Kalesi ile başladık. Kale şehir merkezinin biraz dışında ama yaya yollarıyla şehir merkezine ulaşmak mümkün. Kalenin Michael kapısında kentin dünya kentlerine olan uzaklığını gösteren bir gösterge yer almakta.

Kaleden şehir merkezine yürürken Mozart'ın evine rastladık. Bir çok ünlü bestecinin bu şehre yolunun düştüğünü belirtti rehberimiz. Ayrıca küçük butikler ve sevimli kafeler var yol üstünde. Yürürken butikleri gezip sıcak bi kahve içmek gayet keyifli :)

Cumil
Yazımın başında da belirttiğim gibi kent merkezinin çeşitli yerlerine serpiştirilmiş heykeller bulunmakta. Bizim en hoşumuza giden kanalizasyon çalışanı heykeli yani Cumil:) Heykelin yanında birde "man at work" yazısı yer almakta. Bir rivayete göre bir zamanlar bu işi yapanlar gizlice rögarlardan çıkıp kadınları izlerlermiş. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder